Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN NIGHT RUN míří do osvědčeného Brna

Po premiéře pod Ještědem se seriál NN NIGHT RUN vrací do dobře známé lokality – poběží se na jihu Brna, kde to pravidelní účastníci seriálů NN NIGHT RUN i innogy Winter Run velmi dobře znají.

Po premiéře pod Ještědem se seriál NN NIGHT RUN vrací do dobře známé lokality – poběží se na jihu Brna, kde to pravidelní účastníci seriálů NN NIGHT RUN i innogy Winter Run velmi dobře znají.

Start a cíl proběhne tradičně v areálu Komec, do navigace cestou na start je ale lepší zadat areál Hněvkovského v městské části Komárov. Na běžce čeká příjemná trasa podél řeky Svratky. Cesta na rozdíl od Liberce prosta jakýchkoliv kopců. „Opět se poběží po absolutní rovině, takže budou padat rekordy,“ těší se už nyní šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel.

Po obou březích Svratky je vytyčen jeden okruh, který si nejprve proběhnout účastníci Avon běhu. Ti odstartují ve čtvrt na devět a skuteční rychlíci tak snad ani nebudou potřebovat čelovku. Nicméně je doporučená. Do nočního Brna se pak vydají o hodinu později běžci účastnící se desetikilometrového NN NIGHT RUNu, ti si dají okruhy hned dva.

Pořadatelé se do Brna těší. Vše nasvědčuje tomu, že se i zde podaří zlomit účastnický rekord. Pomůže tomu i fakt, že letos nebude NN NIGHT RUN v Brně trochu nešťastně termínově kolidovat s Majálesem jako vloni. Díky tomu si může noční běh nebo třeba i family run na dva kilometry užít i spousta studentů, kteří loni dali přednost právě Majálesu.

Přestože se počet účastníků a účastnic na startovní listině již blíží tisícovce, pořadatelé nechtějí nikoho strašit tím, že se na něj nedostane, kdy bude s přihláškou otálet. „Určitě nebude vyprodáno,“ potvrdil Tomáš Pavel a zároveň všechny běžce zve na rozcvičku před závodem, o kterou se postará Brněnský běžecký klub.

Ostatní závody obvykle běhají i známé osobnosti, kdo poběží v Brně? „Uvidíme, jaké známé tváře nás navštíví,“ odpověděl tajemně Tomáš Pavel. Možná to bude brněnský primátor Petr Vokřál nebo europoslanec Tomáš Zdechovský, pod jejichž záštitou se závod koná. Obujte proto běžecké boty, ve skříni najděte od jara již nepoužívanou čelovku a hurá na start.

 

Akce NN NIGHT RUN se koná za finanční podpory statutárního města Brno a pod záštitami europoslance Tomáše Zdechovského, primátora statutárního města Brna Ing. Petra Vokřála, starosty městské části Brno Jih Ing. Zdeňka Rotrekla a hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka. 

Sdílet