Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

V Plzni si užili běžci krásného podzimního večera.

Zatímco prakticky po celém Česku pršelo, v Plzni bylo krásné počasí, které si užili všichni běžci i diváci.

Zatímco prakticky po celém Česku pršelo, v Plzni bylo krásné počasí, které si užili všichni běžci i diváci.

Seriál NN NIGHT RUN se těší velké popularitě a stejně tak tomu bylo i v Plzni. Na start všech závodů se postavilo k tisícovce běžců.

Prvním závodním během ze čtyř vložených závodů byl čím dál více oblíbený dětský innogy Kids Cup, kde jen v té nejmladší kategorii do 6 let startovalo 50 dětí. I v dalších devíti kategoriích bylo startovní pole dětí ohromující. Každý malý účastník získal v cíli překrásnou medaili a tři nejrychlejší v kategorii získali plno cen od partnerů.


V 18:00 hodin vyběhl stopadesátičlenný balík běžců v nezávodním běhu pro rodiny s dětmi Bosch Family Run. Všichni si to užili a v cíli dostali opět krásné medaile s designem zapadajícího slunce. Jedna z účastnic vyhrála v losování startovních čísel dokonce sušičku Bosch za 18 tisíc korun.

Večer, když se začalo stmívat, bylo vše připravené pro noční běhy. Pětikilometrový okruh letos vedl ze zázemí směrem k plzeňské ZOO a odtud se běžci vydali ulicí Lochotínská směr Roosveltův most. Na mostě se obrátili zpět a podél řeky Mže se vrátili do cíle. Trať vedla po asfaltu a byla celkem rovinatá. Orientaci výborně pomáhali dobrovolníci.První startoval Avon Běh proti rakovině prsu a jako druhý hlavní závod dne NN Night Run Plzeň na 10 km. Startovního výstřelu se ujal ředitel plzeňské agentury NN Jiří Sobolík jako zástupce generálního partnera.

 

Hned po startu závodu se utrhl balík běžců v čele s Janem Bielikem, Milanem Krejčíkem, Markem Dietlem a Jiřím Rypkou. Do cíle pak poté vběhli ve stejném pořadí. Jan Bielik z týmu Rozběháme Česko zaběhl pětikilometrovou trať za 19:36 min., v ženách vyhrála Hana Hálová z Kyjova, která zdolala trať za 21:02 min.

 

Podobný průběh měl i desetikilometrový NN NIGHT RUN PLZEŇ. Na čele se ustálila trojice Šála Bohuslav, Yamaguchi Nobuyuki a Čáp Ondřej, která v  tomto pořadí proběhla i cílem. Vítěz dosáhl času 39:52 minuty.  Mezi ženami doběhla do cíle první Yveta Ježková v čase 47:38 min. před druhou Ivetou Bulíčkovou a třetí Markétou Šantínovou.

Ocenění zaslouží i kvalitní a rozsáhlé zázemí tohoto velkého závodu. Webové stránky, přihlášky a odbavení v místě bez front, dostatečná rezerva míst pro příchozí, závodnický balíček, parkování, občerstvení, testovací boty Mizuno, výsledky i odsýpající vyhlášení. Velkému zájmu se těšil i stan generálního partnera NN, který účastníkům nabídnul bohatý doprovodný program včetně aktivit pro děti. Zkrátka celý den probíhal v pohodě a bez nervů… Stálo to za to!

 
Kromě mnoha kategorií v běhu na pět i na deset kilometrů se vyhlašovaly i rodinné teamy na 5 km, a tak se dá říct, že jen málokdo se nedostal na stupně vítězů. Platí to i doslova, před vyhlašováním se totiž na stupních střídali a fotili různí běžci, ať už sami, ve dvojicích nebo ve skupinkách. Radost měli snad ještě větší než skuteční vítězové.

 

Akci udělil záštitu primátor statutárního města Plzeň primátor Martin Zrzavecký.


Výsledky a více informací o nočních bězích NN Night Run naleznete na: www.nightrun.cz     

 

Sdílet

Galerie