Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

PO ROCE OPĚT NA VÍTKOVĚ!

Sobota, 29. říjen 2016. Lehce sychravé počasí, padající listí ze stromů… Na Vítkově se line děsivá hudba a Zombíci vychází ze svých úkrytů, aby se po roce opět sešli na druhém ročníků běhu Zombie Night Run.

Sobota, 29. říjen 2016. Lehce sychravé počasí, padající listí ze stromů… Na Vítkově se line děsivá hudba a Zombíci vychází ze svých úkrytů, aby se po roce opět sešli na druhém ročníků běhu Zombie Night Run.

V odpoledních hodinách se kousek od pomníku tvořily skupinky nejrůznějších zombíků a zombic, kteří si přišli vyzvednout své startovní balíčky, či se na běh teprve registrovat. Této akce se již tradičně mohli zúčastnit i ti nejmenší. Tentokrát ovšem neběželi na čas, ale mohli si vyzkoušet 1 km dlouhou trasu. Děti byly opravdu kreativní, co se masek týče a na start, v 17:00, se jich postavilo přes 300. Ty nejmenší běžely v doprovodu rodičů. Z každého startovného na tento běh se odváděla částka na konto Kapky naděje Venduly Pizingerové, která také odstartovala závodní Zombie Night Run na 5 km.

Mezi tím se areál zaplňoval staršími účastníky, ale i diváky. Řekněte sami. Kde můžete běžně v sobotu odpoledne vidět třeba pravou Zombickou rozcvičku? Každý z nich si mohl vybrat, zda se zúčastní závodního či nezávodního běhu. Nakonec se rozhodlo závodit přes 350 běžců, kteří vystartovali přesně v 18:15. Nejrychleji doběhl Martin Macháček se startovním číslem 146. Hned v patách měl Vladislava Josku a Františka Míčka. Všichni tři se vešli do času pod 20 minut. Za ženy doběhla jako první Kateřina Caltová s číslem 26 a za ní juniorka Eva Pospíšilová s Evou Vejběrovou.

Po odstartování závodního běhu se v koridoru začali řadit „zbylí“ zombíci, kteří se rozhodli, že si spíše užijí atmosféru. Tu doprovázela děsivá hudba linoucí se z reproduktorů. Přicházely celé rodiny, skupinky přátel, tematicky sladěných... Opravdu se bylo na co dívat. V 18:20 proběhl start této skupiny zhruba 600 účastníků! Ti museli na trase absolvovat třeba krvavé schodiště, kde se po nich sápala zombie armáda. Nebo starý Vítkovský tunel, kde byla pro dnešní večer tma a nevěděli jste, kde se na Vás nějaký zombík vrhne. Kousek od cíle bylo poslední stanoviště, Zombie hrad.  Všichni účastníci měli povinnost mít na hlavě čelovku. Kdo neměl, mohl si ji tentokrát zdarma vyzkoušet a zapůjčit u našich partnerů ze společnosti ČEPS.

Okolo sedmé večer už se všichni řadili pod podiem, aby se podívali na vyhlášení a vítězové si užili svou chvilku slávy. Již tradičně se vyhlašovala také čtvrtá, bramborová, místa a v každé kategorii 3 nejrychlejší běžci a běžkyně. Nesměli jsme samozřejmě ocenit také nejlepší namaskování. Pro tentokrát to vyhrála „klauní“ rodinka.

Na Vítkově bylo po celou dobu akce opravdu veselo i přes sychravé počasí. Komu byla zima, mohl se zahřát tematickou tomatovou polévkou u stánku Crosscafe, proběhnout se po parku a vyděsit při tom pár pejskařů, anebo se zúčastnit již zmiňované rozcvičky. Často jste mohli zaslechnout i cizí jazyky. Zúčastnili se třeba i Holanďané, Francouzi, Němci a mnoho dalších národností.

Věříme, že jste si akci opravdu užili stejně jako my a zase za rok na Vítkově v plné parádě!

 

Sdílet

Galerie