Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Vaříme se Zdravé stravování Recept č.1.

Sójové nudličky s máslovou dýní

Sójové nudličky s máslovou dýní

Ne každý musí být příznivcem masa v jídelníčku. Někdo se mu vyhýbá, jelikož mu jednoduše nechutná, a jiný ho nemusí jíst už z etického hlediska. Ať už patříte do kterékoli skupiny lidí včetně té, která má maso ráda, ale občas uvítá změnu, věříme, že na sójových nudličkách s máslovou dýní si pochutnáte.

 

Sójové nudličky s máslovou dýní

 

Ingredience (2 porce):

150 g uvařené Basmati rýže

 

80 g sójových nudliček

150 g máslové dýně

3 lžíce smetany na vaření

1 malá cibule

1 stroužek česneku

2 lžičky řepokového oleje

1 cm čerstvého zázvoru

1 hrnek zeleninového vývaru

pomerančová šťáva

bobkový list

pepř, sůl

 

Postup:

 

Sójové maso uvaříme ve vývaru, a poté z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu.

Cibuli si nakrájíme na proužky, česnek na plátky a společně orestujeme na lžičce oleje. Po chvíli přidáme hotové sójové maso, bobkový list a restujeme. Směs dochutíme solí a pepřem.

 

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky (přibližně 2x2 cm). Zázvor si nakrájíme na plátky (přibližně 2x2 cm) a orestujeme na trošce oleje. Přidáme k němu dýni, krátce vše opečeme a zalejeme zeleninovým vývarem. Dusíme doměkka. Dýni rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme pomerančovou šťávou, solí a pepřem. Konzistence by měla být jako pyré, nikoli omáčka. Nyní už stačí maso smíchat s pyrém.

 

Hotové jídlo podáváme s rýží, kterou můžeme smíchat s hráškem.

Sdílet