Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Běžecká láska

Blíží se svátek zamilovaných – Valentýn a většina nezadaných tajně doufá, že právě v tento den obdrží nějakou tajnou valentýnku nebo pozná vysněný protějšek.

Blíží se svátek zamilovaných – Valentýn a většina nezadaných tajně doufá, že právě v tento den obdrží nějakou tajnou valentýnku nebo pozná vysněný protějšek.

 Napadlo by Vás, že tu pravou nebo toho pravého můžete potkat třeba při běhu?

Zářným důkazem je běžec Richard Bednář z Olomouce. Měli jsme to štěstí a trošku ho vyzpovídali, jak to vlastně všechno bylo. Začal běhat před dvěma a půl lety, kdy trénoval na Olomoucký půlmaraton. Od té doby ho prý běh začal hodně bavit. Navíc pak dostal příležitost pořádat i skupinové výběhy. Běhá pravidelně také závody Night Run a Winter Run. Předloni i v loňském roce jich odběhl pět, za což obdržel také ocenění Night-man, a dále tři zimní běhy Winter Run, kdy se mu podařilo v celkovém součtu umístit na prvním místě. V letošním roce má za sebou prozatím tři běhy série innogy Winter Run.

Kdy přišel ten okamžik, kdy spatřil „JI“?

Poprvé to prý bylo na tréninku Night Run Olomouc, kde ho zaujala svou touhou se zlepšovat a tajně doufal, že se bude účastnit i dalších výběhů. Účastnila! Katka si Richarda získala svým vystupováním, vzhledem, ale především láskou k běhu. Sebrala odvahu jako první a požádala Richarda přes messenger o radu ohledně běhu, což ho mile překvapilo. Od té doby spolu chodí na společné výběhy dvakrát týdně. Mimo to si během zpříjemňují i některé víkendy. Nesmí chybět ani společná cesta na závody. Už teď mají zaregistrovány spousty závodů do konce roku a už se na ně moc těší! Při závodě se navzájem podporují. Před startem se chodí společně rozběhat, ale i během závodu se jim podaří na sebe alespoň zamávat. Káťa na Ríšu čeká v cíli, což mu dodává motivace, ale z čeho má největší radost? Samozřejmě z pořádného cílového obejmutí! Oba dva se cítí na dobré hobby úrovni. Užívají si spíše delší trasy, které je naplňují úžasným pocitem a euforií. Snaží se běhat okolo 20 km, kdy si stihnou popovídat, užít si přírodu a vlastně sami sebe. Dokážou si užít ale i jiné sporty. Teď v zimě především jezdí na lyže či snowboard, chodí si zaplavat na bazén apod. S běžeckou skupinou občas vyrazí i na bowling.

A co přípravy na Valentýn?

Raději si počkají na první Máj – lásky čas. Není nad to, potkat osobu, se kterou můžete sdílet své zájmy. Ríša s Káťou našli něco, po čem touží snad každý běžec. Takže běžkyně a běžci! O důvod víc, proč nekoukat jenom do země, ale občas se rozhlédnout i kolem sebe. Třeba potkáte tu svou polovičku na příštím závodě nebo tréninku na něj!

Sdílet