Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Poslední závod letošního roku s rekordní účastí

Se sobotou 17.12.2016, přišel také poslední závod letošního roku – ČEPS Christmas Night Run Praha.

Se sobotou 17.12.2016, přišel také poslední závod letošního roku – ČEPS Christmas Night Run Praha.

Přestože ráno překvapil sníh, běžce to neodradilo a v plném počtu se dostavili na start. Opět zabodovali závodníci Jan Bielik a Nikola Čorbová.

 

Ráno nás probudil padající sníh a drobná námraza. Překvapení oproti předešlým dnům. My ale závodníkům přáli krásné počasí, a tak se i povedlo. Poslední závod letošního roku se uskutečnil v centru Prahy – u Rudolfina. Již od rána se připravovalo celé zázemí akce, aby si závodníci mohli vychutnat atmosféru. V okolí byly krásně vidět pražské památky, včetně nasvíceného Hradu. Právě díky tomu, se na start dostavilo více než 1200 závodníků.

Městem se linul zvuk koled, v okolí závodu se pohybovali lidé převlečení za vánoční stromečky, soby, dárečky apod. a všichni si užívali předvánoční pohodu, kdy se nemuseli honit za nákupem dárků a jiných věcí spojených s tímto obdobím. Mnoho běžců přišlo nedočkavě již na začátku registrace, aby si vyzvedli svá startovní čísla a tašku s dárečky od našich partnerů. Za chvilku byla budova filosofické fakulty, kde se registrace konala, plná lidí. K nejrůznějším kostýmu přibyli také lidé oblečeni v tematickém funkčním tričku letošního Christmas Runu a k tomu ladící čelence. Každý se pokusil přijít alespoň ve vánoční čepičce, aby přilákal ducha Vánoc. Kdo čepičku neměl, mohl si ji již tradičně dokoupit na místě u jednoho ze stánků. Stejně jako v předchozích městech, měli závodníci možnost zapůjčit si čelovou svítilnu u stanu ČEPS, jelikož byla nedílnou součástí základního vybavení. Přestože se běželo okolo řeky v centru města, je vždy lepší posvítit si pod nohy vlastním zdrojem.

                Okolo třičtvrtě na sedm se běžci sešli pod podiem, aby se rozehřáli na kratší rozcvičce organizované Fitness for Joy. Ihned potom se začali všichni řadit v koridoru, fotily se poslední fotografie před startem závodu, maskoti se snažili navodit tu správnou atmosféru před vyběhnutím a běžci poskakovali na místě, připraveni vyběhnout. Ke startovní bráně se dostavila také ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje, paní Elen Švarcová, aby odstartovala celý závod a poděkovala tak závodníkům za účast, jelikož část každého startovného šla právě na konto Kapky naděje. Běhu se také zúčastnil radní za Prahu 1, Tomáš Macháček. Přesně v 19:00 více než 1200 lidí vyběhlo okolo Vltavy po Dvořákově nábřeží. Pokračovali po nábřeží L. Svobody až k Hlávkově mostu, kde seběhli k tenisovému dvorci. Ten oběhli a opět se vraceli po nábřeží zpět do cíle.

                Jako první opět doběhl Jan Bielik za tým Rozběháme Česko, který s námi závodil na šestém závodě letošního roku, a také šestý závod vyhrál s časem 17:52. Pouhých sedm vteřin po něm proběhl cílem Radek Adamec s krásným startovním číslem 1 a třetí byl Roman Kletecka z týmu Aquamen Praha. Za ženy byla nejrychlejší Nikola Čorbová, jež běžela svůj třetí závod vůbec a také potřetí za ženy zvítězila. Ještě aby ne, když se její tým jmenuje Here to win. Druhá byla Kateřina Caltová se zhruba tří minutovou ztrátou a půl minuty po ní doběhla Johana Urbanová.

                Bojovaly taktéž rodinné týmy. Šlo vidět, jak hezky funguje vzájemná podpora. Občas do cíle podporovali rodiče děti, jindy to bylo naopak. Byly také dvojice, které zvolily taktiku běžet každý sám a jak nejlépe to šlo. Jejich časy se následně sečetly, a tak vyhrála dvojice Michal a Michal Smetanovi. Druzí byli Jan a Radek Huškovi a třetí Roman Sobr s Filipem Skoupým. Tradičně bylo vyhlášeno také čtvrté, bramborové místo, které obsadili Jan a Jaroslav Skokanovi.

                Na vyhlášení si všichni vítězové vychutnali potlesk na podiu, dostali krásné pamětní medaile a tašku s dárečky. Ještě chvilku se v areálu zdrželi, aby se s ostatními běžci podělili s názory na závod a pak už pomalu směřovali do šaten, kde se převlékli do suchého oblečení a vyráželi do svých domovů.

                Věříme, že jste si letošní závody užili a pořádně Vás motivovaly do dalšího roku. Nezapomeňte si dát běhání mezi svá novoroční předsevzetí. My mezitím uděláme vše proto, aby se Vám naše závody líbily čím dál tím více, jelikož důležití jste právě Vy – běžci! Děkujeme Vám, přejeme krásné a klidné svátky a v roce 2017 na viděnou!

Sdílet

Galerie