Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Běžci rozsvítili centrum noční Plzně

V sobotu 27. srpna bylo město Plzeň jednou ze zastávek série nočních běhů s názvem Night Run 2015. Na Náměstí Republiky se setkal přes 800 startujících ve všech věkových kategoriích.

V sobotu 27. srpna bylo město Plzeň jednou ze zastávek série nočních běhů s názvem Night Run 2015. Na Náměstí Republiky se setkal přes 800 startujících ve všech věkových kategoriích.

Pátou zastávkou běžeckého seriálu Night Run 2016 byla i Plzeň a atmosféra tohoto zážitkového běhu nočním městem opět nezklamala všechny závodníky ani celou řadu fanoušků. Zázemí závodu bylo umístěno na Náměstí Republiky v samotném srdci Plzně. V odpoledních hodinách jsme měli možnost vidět klání těch nejmenších v dětských závodech s názvem RWE KIDS CUP. V kategorii do šesti let se děti pustli do 300 metrového okruhu okolo Katedrály svatého Bartoloměje a vítězi se stali za děvčata Miclíková Kristýna a za nejmenší kluky Jan Sladký. Ti nejstarší potom v kategorii do 14 let museli již uběhnout 1200 metrů a nejlepší výkon podali Blažková Karolína s časem 03:30 min. a za starší žáky Pergler Jan v čase 02:57.

Novinkou pro letošní rok je také nezávodní běh pro rodiče s dětmi s názvem Bosch Family Run, kterého se účastnilo přes sto sportovců, kteří chtěli okusit pocit z velkých závodů. Závod dne s názvem Night Run 2016 - Plzeň měřil 10 kilometrů a v centru města metropole vytvořil úžasnou atmosféru. Jako druhý start pět minut po půl deváté večer se uskutečnil AVON běh na 5 km, ze kterého část startovného putuje na konto boje proti rakovině prsu pro podporu prevence, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění. Vítězem hlavního závodu na 10 km se stal Košťál Evžen z klubu EK Company Plzeň, který trať zdolal za 35:42 min. Ženskou desítku vyhrála Janská Kateřina v čase 42:05 min.
Celá akce se nesla ve velmi příjemné atmosféře a pro spoustu běžců to byla jedinečná šance se proběhnout centrem města.

Kromě mnoha kategorií v běhu na pět i na deset kilometrů se vyhlašovali i rodinné závody a tak se dá říct, že málokdo se nedostal na stupně vítězů. Platí to doslova, před vyhlašováním se totiž na stupních střídali různí běžci, ať už sami, ve dvojicích nebo ve skupinkách a nechávali se vyfotit. Radost měli snad ještě větší než skuteční vítězové.


Výsledky a více informací o nočních bězích Night Run naleznete na: www.nightrun.cz     

  Více informací o akci naleznete na: www.nightrun.cz 

Sdílet

Galerie