Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NIGHT RUN BRNO letos na nové trati

Organizátoři letos změnili zázemí akce a hlavně trať. Dva ročníky se uskutečnil NIGHT RUN BRNO na brněnském koupališti Riviéra, ale zde se pro rok 2016 nedomluvili z důvodu navýšení nájmu o 800%, tak se celá akce přesunula do daleko lepšího zázemí koupaliště BIOTOP BRNO JIH, kde NIGHT RUN BRNO získal kvalitnější a profesionální azyl pro tento běh.

Organizátoři letos změnili zázemí akce a hlavně trať. Dva ročníky se uskutečnil NIGHT RUN BRNO na brněnském koupališti Riviéra, ale zde se pro rok 2016 nedomluvili z důvodu navýšení nájmu o 800%, tak se celá akce přesunula do daleko lepšího zázemí koupaliště BIOTOP BRNO JIH, kde NIGHT RUN BRNO získal kvalitnější a profesionální azyl pro tento běh.

Závodníkům se tato změna líbila, hlavně lehčí profil tratě. Počet startujících, kteří se přihlásili on-line byl přes 1200. Pořadatelé připravili velkolepý běžecký program. Odstartoval dětským závodem s názvem RWE KIDS CUP, kterého se zúčastnilo přes 150 dětí. Děti měly vytyčenou trať okolo koupaliště BIOTOP BRNO JIH. Trať dětských závodů byla travnatá. Dalším bodem v programu byl nezávodní nový rodinný běh - BOSCH FAMILY RUN, který čítal přes 100 rodičů s dětmi. Všichni si užili nezávodní kilometr běhu okolo řeky Svratky a měřil 2km. Každý účastník získal krásnou účastnickou medaili a tričko závodu.

Večer 20.15 odstartoval charitativní AVON běh na 5 km a od 21:15 byl připraven hlavní běh Night Run na 10 km. Před každým závodem rozcvičila stovky závodníků Hanka Kynychová, která je ambasadorka firmy CEP a na většině závodů NIGHT RUN a AVON BĚHŮ rozehřívá svou rozcvičkou závodníky. Počasí tentokrát přálo, bylo slunečno 18 stupňů, ale větrno. Koupaliště nabídlo pro běžce, členy doprovodů, fanoušky a diváky kvalitní zázemí. Závodníků ve všech kategoriích bylo více než 1450.

Charitativní závod AVON BĚH na boj proti rakovině prsu uvítal a odstartoval starosta Brna Jih Mgr. Ing. Daniel Kypr společně s Beliskami, bojovnicemi proti rakovině prsu. Zástupkyně Belisek přestřihla před startem pomyslnou startovní pásku AVON BĚH.  Druhý závod NIGHT RUN na 10 km odstartovala běžkyně do schodů a česká reprezentantka Lenka Švábíková z CEP pro teamu.

V Hlavním běhu NIGHT RUN na 10 km do cíle doběhl jako první Vít Kněžínek z teamu Babiččina Běžecká Buňka, který trať zdolal za 36 minut a 20 vteřin. Na druhém místě doběhl Karel Petroš s klubu MASLEN TEAM - 37:27, před třetím Marcelem Frankem s klubu LAZ Puma Rhein-Sieg - 37:27.  

V kategorii žen na 10 kilometrů doběhla jako první Lenka Kohnová v čase 43:12 před Kristýnou Theimerovou - 45:39 a třetí Lucií Lamrechtovou - 45:42.   

V AVON běhu na 5 km zvítězil Filip Vabroušek s časem 19 minut a 10 sekund, syn známého IRONMANA Petra Vabrouška, který doběh v hlavním závodě na pěkném šestém místě. Jako nejrychlejší žena doběhla Lenka Švábíková za 20:52 a celkově na 10. místě. 

Troufáme si říct, že všichni zúčastnění si vychutnali atmosféru běhu nočním městem a podporu stovek fanoušků a diváků podél trati. Zvláštní kulisou závodu byl špalír světel tvořený hadem závodníků, kteří probíhali podél řeky Svratky, ale také doprovodný program nebo velká světelná show na startu závodu.    

Akce se konala pod záštitami primátora statutárního města Brna Ing. Petra Vokřála, europoslance Tomáše Zdechovského, starosty městské části Brno Jih Mgr. Ing. Daniela Kypra a pana radního Jihomoravského kraje Ing. Antonína Tesaříka.

Seriál zážitkových akcí Night Run pokračuje dalšími akcemi: 

13. 8. - Most
27. 8. - Plzeň
24. 9. - Praha
8. 10. - České Budějovice
15.10. - Olomouc

Více informací o akci naleznete na: www.night-run.cz    

Sdílet

Galerie