Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Winter Run 2016 Olomouc uzavřel zimní úspěšnou běžeckou tour

Poslední zastávka pětidílného běžeckého seriálu Winter Run 2016 se po úspěšné Praze povedla i v sobotu 27. 2. 2016 v Olomouci na Výstavišti Flora.

Poslední zastávka pětidílného běžeckého seriálu Winter Run 2016 se po úspěšné Praze povedla i v sobotu 27. 2. 2016 v Olomouci na Výstavišti Flora.

Startující měli připraveno teplé zázemí s úschovnou bagáže v pavilónu E výstaviště Flora Olomouc. Po doběhu je čekalo nejen vydatné, ale i teplé občerstvení, které bylo možné doplnit i lokem něčeho ostřejšího na zahřátí.  

Start byl ve 12 hodin, poslední účastník na osmikilometrové trati dorazil do cíle okolo 13 hodiny a patnáct minut poté již bylo zahájeno vyhlašování výsledků. V Praze proběhlo cílem cca 1 200 vytrvalců a v Olomouci již před stratem bylo jasné, že se bude jednat o druhý nejvíce obsazený závod seriálu. Jak se říká, štěstí přeje připraveným, takže i když předpověď počasí nebyla ideální, nakonec i to vyšlo. Nepršelo, nesněžilo, foukal mírný severák, teplota byla těsně nad nulou.  

Rychlá trať
Winter Run se uskutečnil v olomouckých Smetanových a Čechových sadech, tedy přímo v centru hanácké metropole. Více jak polovina tratě se běžela po jakési spirále s třemi vracečkami o sto osmdesát stupňů. Nejnáročnějším místem trati bylo zdolání nadchodu ve Smetanových sadech. Vytrvalci se tak dostali do Čechových sadů, kde je čekalo půlkilometrové kolečko a opět návrat na nadchod. Poté se běželo cca 100 metrů po něm a následoval běh do cílové rovinky. Takže i mezi sebou soupeřící běžci měli na čtyřkilometrovém okruhu o sobě dokonalý přehled.  

Mezi muži byl na 8 kilometrové trase opět nejrychlejší Paulík
 
Vítězný Roman Paulík z TJ Loko Břeclav stejně jako v loňském roce vyhrál ve stylu start cíl a jeho jediným soupeřem byl stavitel trati jedoucí před závodníky na kole. Doběhl v čase 0:27:10 takže si polepšil o pět sekund oproti roku 2015. Ženám na dlouhé trase vládla Kateřina Ryšávková z klubu  Majkyho sudičky v čase 0:33:32.  


Winter Run má za sebou poslední zastávku
 
Všech pět závodů letošní série je úspěšně za námi a organizátoři mohou s radostí oznámit, že nárůst účastníků byl víc než jednou takový a to je opět dobrá zpráva o tom, že běh si získává velkou popularitu a to nejen v letním období. 



Více informací o akci naleznete na: www.winter-run.cz  

Sdílet