Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

WINTER RUN a WINTER CYKLOMARATON opět v Hradci Králové

Nenechte se odradit mrazem a sněhem a přijeďte si 16. 1. 2016 zazávodit do Hradce Králové. Cyklomaraton a Winter Run 2016 startuje závodem v Hradci Králové.

Nenechte se odradit mrazem a sněhem a přijeďte si 16. 1. 2016 zazávodit do Hradce Králové. Cyklomaraton a Winter Run 2016 startuje závodem v Hradci Králové.

Není tomu tak dlouho, co se loňský Cyklomaraton ve Zlíně loučil se svými pravidelnými účastníky z řad cyklistů. Odloučení však netrvalo dlouho a již v lednu se mohou sportovní nadšenci těšit na další závod. Stane se tak v Hradci Králové na malebně zasněžené trati Cyklomaraton Winter a Winter Run 2016.

WINTER CYKLOMARATON 2016 - Hradec Králové bude kromě termínu netradiční i v mnoha dalších ohledech. S přihlédnutím k počasí budou tratě sice zčásti vedeny stejně jako letní varianta, ale budou zkráceny na 20 respektive 40 kilometrů.  

„Terén nebude pro začátek příliš náročný. Trať vede většinou po širokých lesních cestách, kde se dá bez problémů předjíždět. Převýšení bude přijatelných 600 metrů."
Centrum závodu, start i cíl bude situován jako vždy u rybníka Biřička na okraji Hradce Králové. Zimnímu počasí budou přizpůsobeny také občerstvovací stanice, kde kromě obvyklého sortimentu najdete také čaj nebo grog pro zahřátí.

Nápad uspořádat závod ve sněhu v pro cyklistiku ne zcela tradičním termínu není nový. Zimní závod se bude letos konat již posedmé, vloni se jej účastnily stovky startujících. „Chceme ukázat, že horská cyklistika je celoročním sportem," vysvětluje základní myšlenku hlavní organizátor. Sedmý ročník závodu odstartuje v sobotu 16. ledna úderem 13. hodiny na hradecké Biřičce na Novém Hradci. 

V rámci tradičního Cyklomaratonu Winter pro rok 2016 připravili organizátoři opět speciální běžecký závod jako zimní edici s názvem Winter Run 2016 pro všechny generace i výkonnostní kategorie. Start proběhne před závodem Winter Cyklomaraton od 11hodin. Jedná se o druhý ročník běžecké série.Běh je opravdu v České republice velice populární. Samozřejmostí budou i stánky partnerů a zábava i pro fanoušky běhu, kteří dorazí třebas jen fandit.  

  Na co se mohou závodníci v rámci startovného těšit?  
- Startovní číslo s měřícím čipem
- Startovní tašku s dárky od partnerů
- Občerstvení na trati (minimálně na 4 kilometru) a v cíli
- SMS s cílovým časem
- Úschovnu věcí a převlékárnu (08:00-13:00)
- Zdravotní službu
- Sportovní funkční zimní čelenka
- Medaile pro WINTER RUN
- Diplom  

CYKLOMARATON 2016 bude pokračovat v Hradci Králové 5.6.2016. Pro letošní rok se organizátoři rozhodli pro pouze pro 2 závody série.    

Více informací, mapu tratě, propozice i on-line přihlašovací formulář naleznete na stránkách
 www.cyklomaraton.comwww.winter-run.cz 

Sdílet